02 Nisan 2023, 14:05:56
Sayfa: [1] 2 3 4   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: DEĞERLENDİRİLEN HASTANELER  (Okunma Sayısı 81323 defa)
elvankılıç
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : 04 Haziran 2012, 19:50:43 »

Arkadaşlar hastaneler olarak biliyorsunuz ki değerlendirme sürecindeyiz geçtiğimiz günlerde değerlendirmeden geçmiş olan arkadaşların önerileri ve tavsiyeleri nelere dikkat etmeliyiz gibi konularda yardımcı olmak isterlerse burada paylaşabilirler mi? şimdiden teşekkür ediyorum.

suğra
Kıdemli üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #1 : 05 Haziran 2012, 11:26:20 »

Merhaba! hastanemiz denetlendi. komite toplantı kayıtları ve kararları, kök neden analizleri  detaylı incelendi. mavi kod tatbikatı yapıldı. talimatı, yapılmış olan bildirimler, düzeltici işlemler, mavi kod  çantası ve ekip üyeleri detaylı bakıldı. güvenlik raporlama, düşen hasta bildirimlerine bkıldı. özdeğerlendirme ve bölüm hedeflerine detaylı bakıldı. koruyucu ekipmanlar üzerinde çok duruldu. haftalık depodan istemi yapılan koruyucu ekipman sayıları ile bir haftalık hasta sayıları kıyaslandı. anketlerin değerlendirilmesi, döfler, hasta ve çalışanların görüş değerlendirilmesi üzerinde çok duruldu. istenen eğitimlerle ilgili(bilgi-işlem, temizlik, doktor ve hemşire)gördükleri personellerin isimlerini aldılar ve eğitimi kimin verdiklerini o kişilere sordular. sonra eğitim katılım listelerinde tek tek isimlere bakıldı. laboratuvar istatistikleri, tetkik sonuçları detaylı bakıldı. hepsi için düzeltici faaliyet istendi. atık kovalarının içlerine dahi tek tek baktılar. poliklink muayene zaman aralığı, engellilere yönelik öncelik tanınmasını hbys üzerinde baktılar. kalibrasyonlara baktılar.
elvankılıç
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #2 : 05 Haziran 2012, 11:32:41 »

çok teşekkürler paylaşım için diğer arkadaşlardanda bekliyoruz
fulyacan
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : 05 Haziran 2012, 14:30:16 »

bizde denetlendik şükürler olsun iyi geçti:) ufak tefek olumsuzluklar oluyor tabi haliyle ama genel anlamda iyi sayılırdı.tüm görevlendirmelere baktılar tek tek. beyaz kod verdiler ve güvenlik görevlisinin çıkış kapısını tutup tutmadığına baktılar .bütün komite toplantılarına tek tek baktılar DÖF leri incelediler kalite hedeflerini özdeğerlendirme sonuçlarını raporlarını incelediler.hemşirelik bakım planlarını tek tek incelediler eğitim katılım formlarına verilen eğitimlere bakıldı .oryantasyon eğitimleri verilişmi diye sorguladılar.hasta eğitimlerine baktılar form üzerindede incelediler. buzdolabı derece kontrol formu falan ....yani kısacası herşeye baktılar tek tek  herkese kolay gelsin ve denetlenecek olanlara başarılar dilerim.
elif esen
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #4 : 05 Haziran 2012, 15:19:23 »

denetlenen hastanelerin gözü aydın hayırlısıyla atlatmışsınız darısı bizim başımıza bizde inşallah hayırlısı ile atlatırız.  Allah yüzümüzü kara çıkartmaz inşallah mülayim denetçilere düşersek sonuç iyi olur. Ama diğeri olursa durum nasıl olur bilmem artık
_burakk_
Moderatör
Çevrimdışı Çevrimdışı

En vefalı dostumuz, gölgemizdir:

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #5 : 05 Haziran 2012, 16:27:36 »

denetimle ile ilgili açıklama yapan , paylaşan arkadaşlara tşkler..
gelişim
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 06 Haziran 2012, 09:50:24 »

Merhaba bizde denetlenen hastanelerden biriyiz. Öncelikle bizim tıbbi cihaz envanterleri,planları ve bakım onarım formları üzerinde çok durdular. Her cihaz için ayrı ayrı bütün istediklerini içeren bir dosya olmalı dediler. HBTC kontrol ettiler. Yoğun bakım acil müdahale seti içerisindeki ilaç ve malzemelerin miat ve stok seviyelerini kontrol ettiler. Orda bulunan sağlık çalışanlarına talimatlar ile ilgili sorular sordular. Doğumhanede bakım rehberlerini kontrol ettiler. Her servisten bir cihaz numarası alıp tıbbi cihaz envanterleriyle karşılaştırdılar. Kliniklerde rastgele dosya çekip hasta tabelalarını kontrol ettiler. Hemşire gözlem formuna baktılar. Temizlik personellerine, servisleri nasıl ve neyle temizlediklerini sordular. Yere kan dökülürse nasıl temizleyeceklerini sordular. Hemşire hanımlara kişisel koruyucu ekipmanları, düşme olayı olduğunda ne yapması gerektiklerini, ölçekleri nasıl kullandıklarını, kan istemlerini nasıl yaptıklarını sordular. Hasta odalarında bakıp refakatçi koltrukları var mı diye kontrol ettiler. hasta kimlik tanımlayıcılarında kaç parametre var diye baktılar. Hemşire bakım planlarını incelediler. Poliklinikleri gezdiler her kadın doğum uzmanlarının odalarında ultrason var mı diye kontrol ettiler, muayene masa örtüleri ticari reklam içeriyor mu diye kontrol ettiler. Hastanın hasta kayıt biriminden aldığı barkodu incelediler, hasta kaçta gerlmiş, kaçta muayene olmuş incelediler.  Kan alma biriminde hastanın ne kadar beklediği incelendi. Panolara baktılar gereksiz bulduklarını söylediler. Mikrobiyolojide dış kaliteleri istedikler, kültür plaklarının bertarafını sordular. Acil durum kodlarını verdiler. Dokümanların hepsini inceldiler. Tüm toplantıların toplantı bildirimlerini ve tutanaklarını incelediler. Hasta ve hasta yakınlarının şikayetleri her ay değerlendiriliyor mu incelediler. Çalışanların görüşleri intranet üzerinden bildiriliyor mu baktılar. Sonuç olarak herşeyi kontrol ettiler. Biz atlattık, herkese kolay gelsin, Allah yardımcınız olsun. Ne kadar iyi hazırlandık desekte o anda çok panik yaşanıyor, evraklar birbirine giriyor. Biri bir evrak biri başka bir evrak isteyince dosyalar birbirine giriyor, benim tavsiyem tek başınıza evrak vermeye çalışmayın mutlaka yanınızda size yardım eden biri olsun. Birde servislerde hemşire hanımlara soru sorduklarında lütfen panik olmasınlar, tutulup kalmasınlar, kısa ve net cevaplar versinler. Sonuçta bu denetimde gelip geçecek ama stresten neredeyse sağlığımızdan oluyoruz. Herkese başarılar diliyorum...

ch35
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 06 Haziran 2012, 14:35:46 »

Denetimler hakkında bilgilendirmeleriniz için çok teşekkür ederiz. Çok istifade ediyor heyecanla okuyoruz. Allah razı olsun..
_sakura_
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

m_artik@hotmail.com
Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #8 : 06 Haziran 2012, 15:41:17 »

Aynen katılıyorum. Okurken bile heyecanlı.
Biz de denetlendik. Belirttiğim gibi merkezi değil sağlık müdürlüğü denetimi oldu bizimkisi.
Kötü değildik ama hiç iç açıcı da değildik açıkçası....
Hastane binamızın geçici olması ve yakın zamanda taşınacak olmamız çok önemli eksikliklerin sebebiydi...
İnanılmaz derecede gerildik ama tüm personel..
Çok kez belirttiğim gibi bir çok şeyi yeni yeni öğrenmeye çalışıyorum zaten..
Resmen denetimde neleri nasıl yapacağımı bile öğrendim Smiley
İndikatörler mesela... Eksiğimiz çoktu...
Bundan sonrası için, daha da öğrendiğimden dolayı, çok daha sıkı gireceğiz işe..
Yeni binamıza da taşınırsak bir çok şey oturacak diye umuyoruz.
Ama bu stres bana 6 ay yeter yani Cheesy
Denetlenecek olanlara şimdiden başarılar diliyorum...
elvankılıç
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #9 : 06 Haziran 2012, 20:51:00 »

paylaşımlar için arkadaşlara çok teşekkür ediyor ve geçmiş olsun diyorum aynen biz de çok heyecanlanıyoruz neredeyse depresyona giriyoruz Allah yardımcımız olsun...
ysm
Moderatör
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 07 Haziran 2012, 09:20:09 »

deneyimlerini paylaşan herkese teşekkürler.genel olarak okuduğum kadarıyla bayağı inceliyorlar galiba.biz haftaya denetleneceğiz ilk denetimim olacak umarım herşey iyi olur,denetim geçirecek olan herkese başarılar..................
ÖZDEL
Kıdemli üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #11 : 07 Haziran 2012, 09:22:48 »

paylaşımlar için teşekkürler arkadaşlar okurken bile insan bir tuhaf oluyor birde yaşamak nasıl olur kimbilir?ne güzel atlattınız darısı başımıza beni de en çok indikatörler korkutuyor.herkese kolay gelsin
tatyuz
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #12 : 07 Haziran 2012, 11:28:04 »

Denetimi atlatan  tüm arkadaşlarımıza geçmiş olsun.Denetim hepimizin psikolojisini etkiliyor ama, sanki yavaş yavaş denetçilerimizde bu işte profesyonelleşiyor gibi geldi bana .Tutumları çok daha iyiydi.Bizleri germeden sakin bir şekilde denetim yaptılar....HKS üzerinden madde madde denetlendik ,Yönetim hizmetlerini hastanenin tüm alanlarında denetlediler.ufak tefek aksaklıklar oldu ama bu kadarda olurr..Denetlenecek arkadaşlara başarılar diliyorum..
ÖZDEL
Kıdemli üye
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #13 : 07 Haziran 2012, 12:22:20 »

ARKADAŞLAR İNDİKATÖR YÖNETİMİ İÇİN NELER İSTEDİLER MESELA BİZ KADIN DOĞUMUZ SEZARYAN ORANLARI İÇİN NELER YAPMIŞTINIZ BİLGİ VERİRSENİZ SEVİNİRİM
tatyuz
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #14 : 07 Haziran 2012, 15:29:53 »

Sevgili Özdel ...İndikartörlerin analizlerini ,veriyi ne şekilde topladığımızı , değerlendirmemizi ,alt indikatörleri (Endikasyon bazında, hekim bazında ,servis bazında ,sezeryan oranlarının normal doğuma oranları  vs. grafiklerle ifade ettik) ve biz 3 er  aylık grafikler oluşturmuştuk  onlara baktılar..döf oluşturdukmu onları sorguladılar.zaten 2 indikatör sorgulanıyor..
Sayfa: [1] 2 3 4   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.179 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu S 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22