02 Nisan 2023, 14:11:25
Sayfa: [1]   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: kalite yönetim direktörlüğü  (Okunma Sayısı 20402 defa)
ozlem1
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« : 10 Eylül 2012, 11:55:16 »

merhaba arkadaşlar
ben 4 yıldır kalite birimi sorumlusuyum 2 yıldırda direktörlük yapıyorum. yalnız bu görevimin bir garantisi olmadığını bu kamu hastaneleri birliği ile birlikte anlamış oluyorum. bence bu işin bir görev tanımı veya daha ciddi bir yetkilendirmesi olması gerektiğini düşünüyorum. yoksa verilen bütün emekler eğitimler boşa gitmiş olmuyormu görüşlerinizi almak için farklı bir konu açmak istedim.
tşkler

fatma handan
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #1 : 11 Eylül 2012, 15:23:34 »

evet bende size katılıyorum kesinlikle öyle oluyor bende 3 yıldır bu işteyim ama son nolur bilmiyorum keşke garantili birşeyler olsa veya bakanlık arkamızda olabilseydi diyorum
AKÇAKALE
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #2 : 12 Eylül 2012, 10:13:18 »

Günaydın arkadaşlar bende paylaştığınız konuya aynen katılıyorum 3 yıldır tek başıma kalitede çalışyorum hem direktör hemde tüm işleri halleden personelim ama ne sağlık müdürlükleri nede bakanlık  çalışan emek veren personeline sahip çıkmıyor. Fakat bu konuda nasıl bir adım başlatabiliriz bilmiyorum ,birlik olarak sesimizi duyurmalıyız diye düşünüyorum desteklerinizi bekliyoruz.
sevgi60
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #3 : 14 Eylül 2012, 10:06:40 »

bende aynı durumdayım ne yapmak gerekiyorsa bende hazırım 2010 dan beri yalnız çalışıyorum kalite birimi öyle güçlü ve yetkili olmalıki kalitede hızlı yürüyebilelim yetki yok tanım yok takıla takıla çalışmak zor arkadaşlar hepimize kolaygelsin...
kalite yönetim
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #4 : 14 Eylül 2012, 13:24:38 »

Merhaba Arkadaşlar,

Söylediklerinize kesinlikle katılıyoruz,bizde 2 kişi çalışıyoruz.Dediğiniz gibi yetki yok,tanım yok..ama bir eksiklik olduğunda da hep ucu bize dayanıyor..Bakanlık bize sahip çıkmalı..Okullar açıp sertifika vermeli ve her hastanede zorunlu hale getirilmeli.Herkese kolay gelsin..
FİKRİYE19
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #5 : 15 Eylül 2012, 01:23:54 »

Bu ciddi bir iş ve görev gerçekten. Kesinlikle Bakanlığımızın bu konuda bir çalışması olmalı. Eğitimlerde öncelik Kalite Yön.Direktörlerleri olmalı. Artık her sektöre kalite girmiş durumda. Önemi çok arttı, bu nedenle bizlerin  hep bir adım daha ön planda, daha ilerde olması gerekir.  Bunu çalıştığımız kurumlarda yöneticilere benimsetmemizde çok zor oluyor. Hiç kimse Kalite Direktörlerinin önemini kavramış değil. Bu konuda Bakanlığımıza görüş /öneri iletebliriz arkadaşlar.
nevparin
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #6 : 29 Mart 2013, 10:36:47 »

kamu hastane birlikleri kurulduğundan itibaren bizler sadece nöbet tutması gereken yardımsı sağlık hizmetleri çalışanları olarak görülmekteyiz. valilik oluru,bakanlık onayının hiç önemi yok  genel sekreterlik için . Arkadaşlar bakanlığa mesajlar atarak durumumuzla ilgili çalışma yapmalarını istemeliyiz yöneticilerin karnelerine baktıgınızda kalite çok önemli işleyişe geldimi hiç önemlidegil bu nasıl iş böyle anlamadım
ılgazz
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #7 : 01 Nisan 2013, 10:24:29 »

Bende kurumumda ciddi sıkıntılar yaşıyorum, mobing ötesi bir baskıya tabiyim (hem sözlü, hem fiili) çoğunuz gibi tek başıma bu yükü taşıyorum ve üstüne ek görevler verildi, tek sorun çoğumuzun yardımcı sağlık personeli olması... Bizde idari personele hiç dokunulmuyor (arkalarında dimdik duran müdürleri sayesinde) ama ne hikmetse yardımcı sağlık personeli üzerinde her türlü oyun oynanıyor tabiri caizse (sağlık bakım hizmetlerimizin koltuğu kaydırılmasın diye)...
KALİTE KALLAVİ
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri E-Posta
« Yanıtla #8 : 07 Mayıs 2013, 11:32:19 »

KURUMSALLAŞMA KALİTE DİREKTÖRLERİ İLE BAŞLAR,KALİTE DİREKTÖRLERİNİN SERTİFİKALI VE YETKİLİ OLMASIYLA KALİTE SİSTEMİ KURUMSALLŞABİLİR
ılgazz
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #9 : 15 Mayıs 2013, 10:24:30 »

arkadaşlar dün sabah transfüzyon merkezine sağlık müdürlüğünden denetime gelinmiş, tüm üst yönetim orda ama ben çağrılmadım, taki sorumlu arkadaşım bunalıp cevap veremediği şeyler olunca biz bunları kalite direktörüyle yaptık deyince akıllarına gelip çağır o zaman diyorlar ve ben iniyorum  allahın izniyle alnımızın akıyla çıkıyoruz denetimden ... öğleden sonrada enfeksiyon hemş. klinik kodlamacı ve ben başhekimliğe çağrılıyoruz bir güzel fırça ve hakaretlere maruz kalıyoruz sebep şu (ekstradan EKG polk. ne görevlendirildik üçümüz her gün sırayla yardıma iniyoruz) ekg de hemşire arkadaşımız bizi şikayet ediyor başhekime gözümüzün içine baka baka yeterince yardımcı olmuyormuşuz telefonla konuşuyormuşuz yada herhangi bir yerden birşey için çağrıldığımız zaman uzun süre gelmiyormuşuz diye. düştüğüm durumu tarif  edecek bir kelime bulamıyorum. içimde yaşadığım çelişkiler; ben tek başına bütün sorumluluğu üstlenmiş bir kalite yönetim direktörümüyüm ? egolarını tatmin edemeyen bağlı olduğum başhekim yardımcımın stres topumuyum ? ekg hemşiresinin lafına bakıp bize fırça atan başhekimin şamar oğlanımıyım ? (ben azıcık işten bunalıp yakınsam başhekimin bana lafı "bırak o zaman senin yerine geçmek isteyen bir sürü insan var" oluyor) burn out değil ötesi bir psikolojiyle nasıl çalışılır bilmiyorum. bizden hala verimli çalışma bekliyorlar...
hesnasel
Etkin Üye
**
Çevrimdışı Çevrimdışı

Üyelik Bilgileri
« Yanıtla #10 : 29 Mayıs 2013, 09:52:55 »

merhabalar kalite biriminde yazışmalarda resmi yazışma kodu olan 060 kullanıyormusunuz döfleri gönderirken üst yazı kullanıyormusunuz.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer:  

Bu Sayfa 0.171 Saniyede 19 Sorgu ile Oluşturuldu S 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22